ASIC – auditorium and nursery school. comano

 

INTERNATIONAL IDEAS COMPETITION

Refund Fee


tthe open space is not what opposes architecture to the natural or cultivated landscape but the one that conceives the same geographical context as a succession of huge indoor spaces of which architecture is a constructing element.

the project area contains relevant morphological features due to the inclination of the ground and to its panoramic facing towards the valley with a beautiful view of the lugano lake and of the western alps.

the project comes from the idea that the area must become urban texture and meeting point of the village thanks to the existence of the county auditorium as tectonic and physic perceptive stratification that comes out of the ground and build the roof garden on which a double level childhood school is built.

the vertical connection between the school and the auditorium works on a horizontal mesh of inclined routes that connect the building and the urban context.

reggio emilia. italy - milan. italy
london. uk

phone/fax +39.0522.406383
office information and contact
exhibit comunication and press
stage at NAT Office - send a CV
NAT Office - christian gasparini architect vicolo trivelli 6 - 42121 reggio emilia - italy - VAT 01798610356